Waterplezier en ontspanning komen samen in het subtropsich zwembad

Kuuroorden & salons Blog

Dagje subtropisch zwembad: waan je in de tropen

Tegenwoordig hoeft u niet meer naar het buitenland af te reizen om het gevoel van de tropen te ervaren. De warme temperaturen en de tropische planten maken dat u zich met een dagje subtropisch zwembad echt in de tropen waant. Subtropische zwembaden staan bekend om hun warme watertemperaturen. De zwembaden hebben gemiddeld een hogere water- en luchttemperatuur dan normale zwembaden. Om het echte tropengevoel compleet te maken, zijn deze zwemparadijzen versierd met tropische planten. De warme temperaturen en de grote diversiteit aan faciliteiten maken een dagje subtropisch zwembad een geschikt uitje voor iedereen.

Volop recreatie in het subtropisch zwembad

Subtropische zwembaden staan naast hun mooie jungle uitstraling, ook bekend om de grote hoeveelheid recreatiemogelijkheden. De verschillende baden zorgen voor diverse zwemmogelijkheden. Het recreatiebad is een geschikt bad voor zowel kinderen als ouderen. In dit bad kan heerlijk gezwommen en gespeeld worden. Naast een normaal recreatiebad, is er in veel subtropische zwembaden ook een golfslagbad te vinden. Zoals de naam van dit bad al doet vermoeden, is dit een zwembad waarbij golven gesimuleerd worden. Meedeinen op de golven, geeft u het gevoel dat u daadwerkelijk een duik in de zee neemt. Een leuke extraatje voor de kids:de waterglijbanen! De meeste subtropische zwembaden beschikken over tenminste een waterglijbaan. Voor de echte durvers onder ons, is er de wildwaterbaan. Door middel van een stroomversnelling, glijdt u door de wildwaterbaan heen. Veel subtropische zwembaden bezitten ook een stroomversnelling zonder wildwaterbaan. Hierbij wordt u door middel van krachtige waterstromingen door het zwembad geleid.  Uiteraard is er ook gedacht aan de aller kleinsten onder ons. De peuterbadjes zijn vaak ingericht als een waar speelparadijsje. Kleine glijbanen en waterspeeltoestellen, zorgen ervoor dat ook baby's en peuters het prima naar hun zin kunnen hebben. Whirlpools bieden de mogelijkheid tot ontspanning. Deze bubbelbaden zijn vaak net nog iets warmer dan de recreatiebaden. 

Sport en ontspanning onder één dak

Naast alle recreatieve mogelijkheden, is er vaak ook mogelijkheid tot leuke sportactiviteiten. Sommige subtropische zwembaden beschikken over een wedstrijdbad. Hier kunt u baantjes trekken. De watertemperatuur ligt in de wedstrijdbaden vaak lager, dan in de recreatiebaden. Uiterst geschikt om te sporten dus! Sommige zwembaden bieden zelfs aquagym,snorkellessen of reguliere zwemlessen. Naast sporten biedt het zwembad vaak verscheidene mogelijkheden tot ontspanning. Om echt volledig tot rust te kunt u dan (tegen betaling) gebruik maken van sauna's, zonnebanken en kruidenbaden. Sluit de dag af met een frietje of een ijsje bij de snackcorner en  Sport, plezier en ontspanning komt dus allemaal samen onder één dak binnen het subtropisch zwembad!

Tip: Bad Hesselingen in Zwolle is een van de leukste subtropische zwembaden in het oosten van het land.

Delen

22 juni 2017

Beauty en fashionblog

Hey, welkom iedereen op dit blog over beauty en fashion. Hier moet je zijn als je op de hoogte wilt blijven van alle nieuwe inns en outs over dit onderwerp. Mijn naam is Anita en ik ben werkzaam als haarstyliste en schoonheidsspecialiste. Mode is daarbij een grote hobby voor mij waar ik graag van op de hoogte blijf. Iets wat ik graag weer aan jullie door vertel via deze blog. Dus wil jij weten wat helemaal hip is om te dragen deze zomer? Of wil je alles weten over een bepaald soort make-up? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Naar boven