Haarwerken

Schoonheid & mode Blog

Vele mensen zullen bij het horen van het woord haarwerken meteen denken aan de ouderwetse pruiken of pruiken voor mensen die hun haar verloren zijn. Tegenwoordig is er veel meer dan dat. Haarwerken zijn hot and happening tegenwoordig. Denk maar aan alle bekendheden die elke week extreem van kapsel veranderd zijn. Juist ja, dat gebeurd allemaal met de nieuwste technieken haarwerken

Wat is nu precies een haarwerk?

Een haarwerk is een kunstmatig gemaakt kapsel dat door mensen op het hoofd gedragen wordt, ook wel een pruik genoemd. Er zijn verschillende redenen om een haarwerk te dragen namelijk; wanneer u uw haar verliest door ouderdom of ziekten of gewoon als een fashion statement.  Vroeger hadden de pruiken hele duidelijke randen waardoor het zeer duidelijk te zien was wanneer iemand een pruik droeg. Ook werden deze pruiken speciaal op maat gemaakt met zowel synthetisch als natuurlijk haar. Deze pruiken waren ontzettend duur en niet voor iedereen betaalbaar. Maar met de technieken van tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Zo is het tegenwoordig zelfs bijna onopvallend dat iemand een pruik draagt.


Verschillende soorten haarwerken/pruiken.

Gedeeltelijk bedekkende pruiken - Ook wel bekend als de toupet. Bij deze soort haarwerken wordt maar een gedeelte van het hoofd bedekt met een haarwerk. Deze haarwerken worden meestal gedragen door kaal wordende mannen en soms ook vrouwen. Deze toupetten zijn geweldige hulpmiddelen bij kapsels om de illusie van voller haar te wekken. 

Skip-top pruiken - De naam zegt het al, deze pruiken worden gemaakt op een basis die lijkt op een echte hoofdhuid. Zo is het mogelijk om de pruik in verschillende scheidingen te dragen. Deze methode wordt veelal gebruikt bij volledig kale mensen.

Mono top pruiken - Deze pruiken lijken op de Skin-top pruiken maar worden nog realistischer gemaakt. Zo wordt de basis van de pruik precies op kleur gemaakt zoals de hoofdhuid van de klant. Bij deze methode worden de haren individueel geknoopt waardoor er bijna geen onderscheid gemaakt kan worden tussen echt haar en een pruik. Dit is ook een van de duurdere methodes.

Pruiken voor mannen - Deze methode word tegenwoordig steeds minder gebruikt. Dit omdat veel mannen het dragen van een pruik als ouderwets beschouwen. Het gaat hier dan om toupetten of helemaal bedekte pruiken. 

Pruiken gebruikt als mode-accessoire - Tegenwoordig wordt er in de modewereld veel gebruik gemaakt van pruiken en haarwerken. Kylie Jenner, Rihanna en Nicki Minaj zijn hier een goed voorbeeld van. Op elk feest en première zijn zij te zien met een totaal nieuw ander kapsel. Conclusie: Haarwerken zijn voor iedereen, ze zijn hot and happening en dus niets om u voor te schamen!

Delen

21 juni 2017

Beauty en fashionblog

Hey, welkom iedereen op dit blog over beauty en fashion. Hier moet je zijn als je op de hoogte wilt blijven van alle nieuwe inns en outs over dit onderwerp. Mijn naam is Anita en ik ben werkzaam als haarstyliste en schoonheidsspecialiste. Mode is daarbij een grote hobby voor mij waar ik graag van op de hoogte blijf. Iets wat ik graag weer aan jullie door vertel via deze blog. Dus wil jij weten wat helemaal hip is om te dragen deze zomer? Of wil je alles weten over een bepaald soort make-up? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Naar boven